Gelukspraatjes.

Je zult misschien denken dat werkplezier niet iets is waar je direct wat mee zou moeten in jouw team of organisatie. Ik schreef er een e-book over omdat ik weet wat het jou en jouw organisatie brengt. Ik geef mijn e-book GRATIS weg maar dat doe ik vooral om één belangrijke reden. Er zijn namelijk nogal wat misvattingen over het effect van werkplezier. Het zouden ‘gelukspraatjes’ zijn. Je kunt toch niet de hele dag met een grote glimlach op je gezicht rondlopen op je werk!? Soms heb je gewoon geen zin. Iedereen moet wel eens iets doen wat niet het allerleukste is om te doen. Streven naar geluk op het werk? Nee, ben gewoon eens tevreden!

Betekenisvol werk

Ik denk dat het allemaal veel genuanceerder ligt en dat werkplezier veel dieper gaat dan dat. Daarom heb ik het ook het liefste over betekenisvol werkplezier. En dan vooral over hoe we dingen organiseren in organisaties. Hoe we communiceren en wat we doen. Ik weet hoe belangrijk het is dat je in een organisatie werkt, waar jij jouw waarden en ideeën kwijt kunt. Dat je echt samen werkt met jouw team. Met team bedoel ik die mensen met wie je aan (dezelfde) producten of diensten werkt. Jij weet ook wel, dat er veel meer nodig is om van een groep met leden een (h)echt team te maken. In een team dat samenwerkt mag je uitblinken en shinen, maar daar gaat het niet om het succes van een paar individuele sterspelers.

Daarom dit boek dus

Ik geloof dat je met echt plezierig je werk doen een belangrijke drijfveer te pakken hebt. Wat je wil bereiken met het werk in jouw leven. Misschien is werkplezier überhaupt wel de belangrijkste drijfveer om je werk te doen. Ik geloof vooral dat jij met jouw visie, houding en expertise anderen in jouw netwerk en omgeving, positief beïnvloedt.

Veranderen doe je zelf

Als individu kan je een mooie carrière opbouwen. Maar een team kan een organisatie veranderen. Een goed uitgevoerd idee wil iedereen hebben. Echt. Wacht dus niet op dat schouderklopje van die-of-die, maar laat het met jouw team gewoon zien. Afnemers (klanten) merken je goede werk vaak als eerste. En de rest volgt. Sommige schoorvoetend, maar dat is een keuze :). Heb jij het lef om binnen jouw werkomgeving de dingen anders te doen? Beter zelfs? Zo ja, vergeet dan niet dat je dat samen doet, als team. Een persoonlijke kans komt dan vanzelf op je pad. Trots zijn op je team. Met liefde over jouw organisatie praten. Betekenisvol werk doen dat je helpt om elke dag een beetje beter te worden. Werkend leren; zonder dat je er continu zo bewust mee bezig moet zijn.

Dat is het effect van werkplezier

Werkplezier is meetbaar, realistisch en waardevol. Met de 7 stappen uit mijn e-book heb je de structuur, het plan en het overzicht. En maak je van je team jullie merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *