Het dorpsgevoel.

Ik ben opgegroeid in een piepklein dorpje. Zo’n dorp waar iedereen je kent en weet wie je familie is. Als kind fietste ik vaak rondjes door het dorp. Op straat zei ik iedereen die ik tegenkwam gedag. Of ik die persoon nu goed of eigenlijk helemaal niet zo goed kende. 

Het was voor mij heel gewoon en niemand vond het gek. Iedereen deed dat zo. De verbinding die je vanuit het dorpsgevoel van nature hebt met elkaar is wat het zo speciaal maakt. In een kleine omgeving kent iedereen elkaar. Als het erop aankomt wordt het leven samen gedeeld en geleefd. Dat ik zo ben opgegroeid zegt veel over mij. Hoe ik het in leven sta en hoe ik vind dat je goed met elkaar om gaat. 

Op het werk kun je ook werken vanuit jouw dorpsgevoel, ook al werk je in een (mega)groot bedrijf of ben je niet eens opgegroeid in een dorp. Het gaat om de essentie: je deelt samen de verantwoordelijkheid over jullie klanten en over het werk dat gedaan moet worden. Wees open naar je omgeving en ‘fiets ook eens rondjes’ door ‘jouw dorp’. Wat zeggen jouw klanten, waar werken jouw collega’s aan en wat is voor jullie ‘heel gewoon’?

Kom in beweging

Jij bent een professional en je verstaat je vak. Je bent actief in de cirkel rondom klant, medewerker en organisatie. Blije medewerkers, gelukkige klanten en goede resultaten, daar doe je het allemaal voor. Toch?

Dan weet je dit ook. Processen en werkwijzen veranderen, de koers van jouw organisatie kan wijzigen, er komen nieuwe teams en er ontstaan nieuwe perspectieven op klantbeleving. Het zijn gebeurtenissen die de verandering beïnvloeden. Ben je bewust dat als je iets wil veranderen of verbeteren, dat je het niet alleen red met zeggen dat het anders moet. Het vraagt om een missie, een plan en commitment. Zo maak je het tastbaar en de koers zichtbaar.

En weet dat je mindset van jou is. Immers, alles kan veranderen maar de manier waarop je communiceert, het plezier en het voordeel van veranderingen, voor klanten én medewerkers, en de verbinding met elkaar en het werk, vormt de essentie van jouw betekenisvolle high performance organisatie. 

Verander met plezier

Ik heb geleerd hoe krachtig het is als je van begin tot eind voor verbinding zorgt in een verander- of verbeterproces. Dan kunnen medewerkers waarde en betekenis toekennen aan datgene wat er voor hen verandert. 

Hier geloof ik in. Ieder die zich betrokken voelt bij een team, vergroot met zijn of haar kwaliteit en talent de impact van dat team. Dit vraagt om openheid, dialoog en leiderschap op het veranderproces maar met een sterke analyse én een open blik kom je gelukkig al een heel eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *